tisdag 15 juli 2008

Att cykla 2.0

I inlägget "Tandemsemester" skev jag att jag skulle utforska "Vad tandemcykeln kan lära oss om Web 2.0 och Sociala Medier". Nu är tandem-resan genomförd och jag något klokare. Bloggfrågeställningen kommer dock att bli något omtwistad. Den som läser får se :)


Att cykla ensam

Att cykla är definitivt ett underskattat nöje. Dessutom är det ett mycket miljövänligt sådant. Jag väljer att jämföra den "vanliga" cykeln med den klassiska hemisdan 1.0.
Att cykla 2.0

Tandem-hojen erbjuder en smartare lösning för kommunikation och upplevelse än den "vanliga" cykeln. Under hela färden kan dess utövare dela tankar och upplevelser - man utsätts för samma "oj, där höll vi på att köra i diket" eller "Oh no, jag tror att vi kan ha fått punka" osv.

Likt bloggen (och web 2.0), erbjuder tandemcykeln möjligheter till förstärkt interaktion, konversation och relation. Kommentarer från min 2-dagars tandemresa

Nu äntligen till det vackra med tandemcykling!

Till min förvåning (faktiskt), sprider man som tandemcyklist glädje omkring sig. Folk stannar upp, tittar och ler. Många kommer dessutom fram och pratar.

“Oj, det där ser kul ut. Är det inte svårt att cykla?" eller "Får man prova?"

Under mina två dagar på hjul, träffade jag och min medpassagerare väldigt många intressanta människor. Vår dubbel-hoj rev de “sociala murar” som annars existerar IRW. Plötsligt helt ok att söka kontkat med “främmande människor”

Samma sak upplever jag på nätet. Inom sfären för sociala medier, söker människor med gemensamma intressen kontakt. Inga konstigheter. Kommentarer på bloggar, dialog i sociala nätverk osv. Speciellt nischade nätverk erbjuder en möjlighet att komma i kontakt med likasinnade på ett nytt sätt.

Sociala medier och tandem har alltså en hel del gemensamt. Nämligen det "o-svenska" mötet mellan människor!

Bonusmaterial (till andra tandem-fantaster :)

På Facebook hittar jag den optimala gruppen:  "Tandem till EM". Gruppen är skapad av Jörgen och Erik som cyklade tandemcykel ner till VM i Österrike.


Inga kommentarer: